ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ 3

Εδώ μάλλον ουδεμία σχέση έχει! Το θέμα δείχνει  λίγο άσχετο με τη θεματολογία μας αλλά πρέπει να ξέρουμε που θα ψάξουμε

Ας αρχίσουμε με τα επιστημονικά δεδομενα.Τι λένε οι επιστήμονες?Συμφωνουν κάπου? Στα μ’ονα σημέία που συμφωνούν είναι ότι από  κάπου ξεκίνησαν όλα ξαφνικα, και ότι η Γή κρατιέται από το πουθενά.Μεχρι εκεί. Από εκεί και πέρα ψάχνουν μια θεωρία να τα ενώσει όλα.Δεν διαφωνώ μαζί τους ως προς το μπιγκ- μπανγκ ,αλλά ειμαι αντίθετη ως το προς το κατά τύχει .Οι φίλοι μας  που είναι οπαδοί της θεωρίας της εξέλιξης μαλλον θα αλλαξουν ιστοσελιδα.Λένε λοιπον ότι  κατά τύχη προέκυψε το ανθρώπινο είδος, μετά από μια μεγάλη έκρηξη!     Να το εξετάσουμε   ?Αν σκεφτουμε να βάλουμε μέσα σε ένα κάδο  τα πιο ακριβα ρουχα ,τελευταίας τεχνολογιας   μηχανήματα,τα πιο καλομαγειρεμένα φαγητά, ακριβά κοσμηματα , και  μετα πετάξουμε  μέσα στο κάδο ένα γκαζάκι (!!??)Ξέρετε τι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα? σκουπίδια παντού!

Τι άλλο λένε? Ότι η ζωή βγήκε από την  θάλασσα και αυτό  τελος  πάντων που προέκυψε από  αυτήν  την  οργανική  «σούπα», διάλεξε  από  μόνο΄ του τι  είδος  θα  γίνε ι πάλι  από τύχη. Αν  κρατήσουμε  το  κεφάλι  καποιου  κάτω από το νερό, χωρίς  μια    αναπνευστική    συσκευή , αυτός ο κάποιος  θα πνιγεί! Ξέρετε  εσείς  να έβγαλε  κανένας  βράγχια  γιατί ξύπνησαν  τα «αρχέγονα»  ενστικτά του? Ποσο      μάλλον να έχει και διάθεση για αναπαραγωγή   κάτω από το νερό  ,να  μεινει  τόσους μήνες  στο πατο  ,  μέχρι να γεννηθει το μωρό και να ζήσει !! Η καταγωγή μας λ’ενε είναι από τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα θηλαστικά  τα πιθηκάκια .Αν με ρωτήσετε ,δε σημενει  ότι πρέπει να συμφωνήσετε μαζι μου εδώ είναι σεβαστές όλες οι απόψεις ,θα σας έλεγα ότι  το θεωρώ πολύ υποτιμητικο για την νοημοσύνη μου .Αν υπάρχει κόσμος να χαίρετε που είναι  μαιμουδοαπόγονος  καλά κάνει. Τι δείχνουν οι ανακαλύψεις  άλλων επιστημόνων? Γιγάντιους σκελετούς ,μικροσκοπικούς σκελετούς, ευρή ματα  από άλλα ανθρωποειδή,( Κρο μάνιον, Νεάτερνταλ, Έρεκτους) και τελικά κανείς δεν απορεί πως ο μόνος που επιβίωσε ήταν ο πιο αδύναμος σε σχέση με τους άλλους   ήταν  ο Χομο Σαπιενς.  Για πολλές  φυλές  ο λόγος πολλούς προγόνους που δεν μας μοιάζουν καθόλου ,δεν αναφέρουν καθόλου ο κατάξανθος γαλανοματης και εκεινη  η όμορφη κοκκινομάλλα με τα πράσινα μάτια από ποια ράτσα πιθήκου είναι απόγονος?

Στο Περου έχει κάτι  πυραμίδες αναρωτιέμαι ,  με τόσα χιλιόμετρα διαφορά   και έναν  ωκεανό  ανάμεσα  πως γίνεται και έχουν τόσες ομοιότητες με αυτές τις Αιγυπτου ? Από ποια δεντρα κατέβηκαν  οι δημιουργοι τους και έφτιαξαν  πανομοιότυπα κτίρια? Πόσο εκπαιδευμένος να είναι κανείς ,φορτωμένος με ογκόλιθο να ανεβει σε τόσο υψόμετρο,και να έχει και μια ζούγκλα βλάστηση να αντιμετωπίσει? Δεν κάνω σχόλιο για την αρχιτεκτονική!  Εσείς πιστεύετε ότι άγριοι έκαναν αυτά τα πράγματα? Δε νομίζετε  πολλά τα, ίσως, σε αυτές τις εξηγήσεις? Υπάρχει  μήπως αμφιβολία , κάποιες ανώτερες διάνυες  ήρθαν  σε τουτη την Γή, χρόνια πριν?Αλλοι μας  παρείχαν βοήθεια,(προμήθειες λέμε ακόμα ,προς τιμή του Προμηθέα και σιγουρα δεν ήταν γήινος)και άλλο ι   μας δυνάστευαν και τους φοβόταν το ανθρώπινο είδος. Για τη ν μικρή μας Γή, πολύς ο κόσμος που την επισκεπτόταν .  Τι  γίνεται  με τα άλλα  είδη όπως τα  ζώα. Αυτά τι τα συνδέει με τα πουλιά , με τα ψάρια?   με τα πουλια,      ,δεν  έχει γίνει αναφορά για τριανταφυλιά που κάνει λεμόνια, τιγρης να αποκτήσει γατάκια, σαυρα να γεννησει φιδια! Ξέρετε όμως πόσοι άνθρωποι διαφορετικού χρώματος που απόκτησαν παιδιά, μετα από πολλά χρονια  σε αυτές τις οικογένειες ,έτυχε να γεννηθούν παιδιά άλλου χρώματος . Τ ο    DNA   ακριβώς επειδή είναι του ιδίου είδους (ανθρώπινο) βρήκε τρόπο να μετεφερθεί από γενιά σε γενιά .Αν  ένα μωρό γεννηθεί με βράγχια  δεν θα αποτελέσει αξιοπερίεργο? Είτε το θέλουμε είτε όχι, κάτι άλλο συμβαίνει εδώ. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο  να είναι όλα τυχαία.Το  κάθε είδος γεννάει το είδος του , το κάθε δέντρο και λουλουδι, το δικό του. Εκτός των άλλων από τότε που ξεκίνησε η επιστήμη να μελετάει τον κόσμο ακούσατε ένα καινούριο είδος να γίνει με διασταύρωση? Ο Δαρβίνος αυτό που είδε ήταν ποικιλία.Κανεις δεν έχει απάντηση για το  ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος  μεταξύ των ειδών.Ξέρετε τι είπαν οι επιστήμονες όταν βρήκαν τον οξίρυνχο?  Για όσους δεν γνωρίζουν το ζωάκι ,είναι  από όλα ,γεννα αυγά, είναι θηλαστικό,και έχει στόμα και μεμβρανες πάπιας. Τίποτα δεν ειπαν! Προσπαθουν ακόμη να το συνδέσουν  με την θεωρία της εξέλιξης.  Να σοβαρευτούμε  τωρα,αρκετα  τα διασκεδάσαμε. Σίγουρα ορισμένοι θα  κάνουν ένσταση,τα πιστεύω του κάθε ενός είναι απολύτως σεβαστά. Θα ήθελα  να τους ρωτήσω  κάτι, αν αυτοί  που περπάτησαν ,εδώ οι «θεοί»,οι διάνυες, που δεν ήταν γήινοι που ταξίδεψαν πολύ ,η λιγο γιατι είχαν ανώτερο πολιτισμό , και τεχνολογία. Μας  ,εδωσαν  γνώση και  ίσως όπλα ,  εξωγήινοι,από κάθε πλευρά, και όπως τους εννοούν εκείνοι, και όπως τους νομίζω εγώ.Τι είδους  μαιμουδοπρογόνους  είχαν εκείνοι και εξελίχτηκαν τόσο? Υπήρχαν και στον δικό τους κόσμο πίθηκοι?